PDA

View Full Version : Problem with Head Unit, Please help.



BL_Protege
12-17-2003, 09:32 PM
Hey guys. It's been a while. Well I have a Kenwood KDC-X659 that's not even a year old yet. It's been working fine until one day after practice a couple weeks ago. I hit a small bump, then there's no audio playing. The power is still on, and the track is still running, but no audio. If I hit it, the sound sometimes comes back. When the sound cuts off, it makes a staticy, popping, crackling like sound. I'm not sure what to do, and it's very annoying when ur in the middle of a song then it'll pull that ****. And i'm not talking about pothole size bumps. The slightest bump can cause this 2 "skip". Thanks so much for the help.

PS. Thank u negatize for letting me know where all the old "protegeclubbers" went. The other board wasn't really giving me much, and I hope to get a little bit more help here. Again, thanks a lot.

JJB
12-17-2003, 10:35 PM
How carefully was the wiring done when the HU was installed... from what you are describing it seems like you may have a short in one of your speaker outputs from the HU (maybe a wire came loose back there?). If it is grounding out to the metal chassis the output to the speakers from the other channels might also be affected.

Just an idea... I had it happen to me a long time ago.

blue LEDz
12-18-2003, 06:38 PM
yeah, sounds like a loose wire or harness. pull it out and check everything;)

BL_Protege
12-18-2003, 07:10 PM
well I put in the wiring a while back. i haven't had any problems till this day. i hope there was no wire loose on the actual speakers, i doubt it would be that b/c it goes away when i hit the head unit right? well what i'm thinking is that maybe i'll just pull the HU out and wiggle each wire to find out ( is that safe since everything is plugged in and powered?). Thanks a lot for the help, i really appreciate it.

blue LEDz
12-18-2003, 07:15 PM
wiggling the plug and wires could allow you to recreate the problem and find out what's loose. it's ok to do it, and don't worry, 12 volts isn't much to get hit with;)

BL_Protege
12-18-2003, 10:42 PM
ok thanks a lot guys, i'll try it when i get a chance. SATs on saturday so i dont really have a chance till after that. anyway, how many of the old board members are on here now?

blue LEDz
12-19-2003, 02:43 PM
Originally posted by BL_Protege
ok thanks a lot guys, i'll try it when i get a chance. SATs on saturday so i dont really have a chance till after that. anyway, how many of the old board members are on here now?


most all the active "old" board members are over here;) good luck on the SAT's;) i got a 1350 and i was up till 3 AM drinking my ass off, and i was still drunk for the test:biggrin: needless to say once it was done i went straight home and passed out:p: i was just hoping to break 1000 with the mental state i was ing:biggrin:

disclaimer: i do not condone underage drinking. don't do it. this is one of those "do as i say, not as i did" things:biggrin:

BL_Protege
12-19-2003, 06:51 PM
Originally posted by blue LEDz
most all the active "old" board members are over here;) good luck on the SAT's;) i got a 1350 and i was up till 3 AM drinking my ass off, and i was still drunk for the test:biggrin: needless to say once it was done i went straight home and passed out:p: i was just hoping to break 1000 with the mental state i was ing:biggrin:

disclaimer: i do not condone underage drinking. don't do it. this is one of those "do as i say, not as i did" things:biggrin:

wow! 1350 is high as hell. i just want to at least break 1200, i know i can do it. i just hate taking that 3 hr long test over and over.

this is crazy, so what's the reason why everyone is over here?

blue LEDz
12-20-2003, 12:03 AM
Originally posted by BL_Protege
wow! 1350 is high as hell. i just want to at least break 1200, i know i can do it. i just hate taking that 3 hr long test over and over.

this is crazy, so what's the reason why everyone is over here?


i thought about retaking it to break 1400, since i missed one of the math questions and lost 50 points:mad: math has always been my best subject, and i was pissed, but it wasn't worth my time to retake it, since 1350 was enough to get me in all the colleges i wanted to go to;) if you think the SAT's are bad, i had to take the DLAB when i enlisted in the amry. it's the Defense Language Aptitude Battery. it's 4 hours of HELL!!! for almost 3 hours you have to listen to a made up language and try to decifer (sp?) the accents and crap like that to answer questions based on being able to somewhat comprehend a language no one knows:rolleyes: then the last part was reading the language and answering questions to determine how much you comprehend. passing is 107 out of 140. i got a 108:biggrin: i would rather be beaten with a baseball bat than take that test again:(

the reason we are all over here is that we had enough of jason's **** on protegeclub. cablemirc was kind enough to start this place up, and it's been going great ever since. we've got the most knowledgeable moderators and members out of all the protege forums:biggrin:

BL_Protege
12-20-2003, 01:02 PM
yea that other test sounds crazy. well thank god SATs are finally over. it's time for me to go out and check those wires. i'll be back in a couple and tell ya the final results.

BL_Protege
12-20-2003, 01:15 PM
ok im back, unfortunately, i couldn't find a damn thing that was wrong. the wires seem fine and i didnt occur that problem at all. i dont know what i should do now. this sucks so much lol

blue LEDz
12-21-2003, 10:29 AM
Originally posted by BL_Protege
ok im back, unfortunately, i couldn't find a damn thing that was wrong. the wires seem fine and i didnt occur that problem at all. i dont know what i should do now. this sucks so much lol


did you shake your HU?:biggrin: try anything to make it reproduce the problems you are are having. also, look at the factory wiring to see if a wire is frayed or broken and grounding out.

BL_Protege
12-21-2003, 09:34 PM
Originally posted by blue LEDz
did you shake your HU?:biggrin: try anything to make it reproduce the problems you are are having. also, look at the factory wiring to see if a wire is frayed or broken and grounding out.

well i shook it, banged it, wiggled each wire separately. i didnt check the factory wires though.

blue LEDz
12-21-2003, 09:46 PM
Originally posted by BL_Protege
well i shook it, banged it, wiggled each wire separately. i didnt check the factory wires though.


that's odd that when you hit the HU it starts working again, but you can't get it to malfunction. check the factory wiring. also e-mail kenwood to see what needs to be done if you have to have warranty work done.

BL_Protege
12-22-2003, 08:37 PM
Originally posted by blue LEDz
that's odd that when you hit the HU it starts working again, but you can't get it to malfunction. check the factory wiring. also e-mail kenwood to see what needs to be done if you have to have warranty work done.

how do those warranty things work, i've never had problems with anything so i've never had 2 worry about warranties.

blue LEDz
12-22-2003, 09:07 PM
Originally posted by BL_Protege
how do those warranty things work, i've never had problems with anything so i've never had 2 worry about warranties.


where'd you buy it at, and do you still have your reciept?

BL_Protege
12-24-2003, 02:43 PM
Originally posted by blue LEDz
where'd you buy it at, and do you still have your reciept?

i bought it on ebay

blue LEDz
12-24-2003, 03:35 PM
Originally posted by BL_Protege
i bought it on ebay


yep, you're screwed:( unless you go buy the exact same HU from another store, swap them out, and return it;) but you didn't hear that from me, that's illegal. the upside of e-bay is lower cost, the downside, well you just figured it out.

BL_Protege
12-28-2003, 10:09 PM
Originally posted by blue LEDz
yep, you're screwed:( unless you go buy the exact same HU from another store, swap them out, and return it;) but you didn't hear that from me, that's illegal. the upside of e-bay is lower cost, the downside, well you just figured it out.

yea haha. i dunno though. i'll find a solution. it def. sounds like a wire problem though. i just dont see how it could be a wire if i hit it and it's normal. confusing stuff. thanks though.