Results 1 to 4 of 4

Thread: 97 Protege P1195

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Washington
    Posts
    3
    Feedback Score
    0

    97 Protege P1195

    Hi! I'm getting a P1195 error on my car, and based off of everything I've read, and having looked under my hood, I'm fairly certain my EGR Boost Sensor/MAP sensor is missing some sort of connection. But nothing I can find online tells me what in the world should actually be connected there! Can anyone provide a picture or explain what should actually be connected? It looks like some sort of wiring harness should be connected? This looks similar to the part, and the part coming from the front to the right is where I'm talking about
    Name:  MAP sensor.jpg
Views: 39
Size:  16.8 KB


    I've actually had this error for quite some time, and while the car idles a bit rough, it didn't really impede with how the car runs badly enough for me to bother fixing it. But I've recently moved to an area that requires emission testing, and I'm failing the test, so now I have to fix it.
    Last edited by mal; 10-22-2017 at 04:25 PM. Reason: better picture

  2. #2
    zoom zoom irishkev90's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Queensbury, New York
    Posts
    3,158
    Feedback Score
    0
    There should be a wiring harness connected to the side and a vacuum hose connected on the bottom that links to the solenoid right next to it which has another vacuum hose running to the rear/bottom of the intake manifold.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Washington
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    I thought that might be the case, but I cannot seem to find any wiring harness anywhere that isn't connected to anything. Any idea where it comes from?

  4. #4
    zoom zoom irishkev90's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Queensbury, New York
    Posts
    3,158
    Feedback Score
    0
    I traced it from the sensor along the firewall, but lost it somewhere back there. Probably just ties into the main engine harness under the battery and enters the cabin to the ECM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. P1195 keeps coming up
    By stonas in forum Tennessee
    Replies: 4
    Last Post: 06-20-2017, 09:55 PM
  2. So I had a CEL (P1195) today...
    By smokstac in forum General Discussion - BHA Chassis
    Replies: 15
    Last Post: 07-22-2011, 10:41 PM
  3. P1195 CEL code
    By DCU1976 in forum General Discussion - BHA Chassis
    Replies: 5
    Last Post: 03-03-2011, 06:40 PM
  4. I need help with P1195
    By ptabor in forum General Discussion - BHA Chassis
    Replies: 7
    Last Post: 03-27-2005, 09:08 PM
  5. P1195 Need Help!
    By mango02 in forum General Discussion - BHA Chassis
    Replies: 2
    Last Post: 12-02-2004, 10:16 PM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •